maandag 23 januari 2012

Project 113: evolutie van een stadion

"Evolution" of a stadium

Ontworpen: oktober 2011
Concept: een klein, stedelijk atletiekstadion geflankeerd door een sporthal en 25-meterbad, wordt verbouwd tot een puur voetbalstadion (met uitgegraven eerste ring om de impact - schaduwen - op de omliggende bebouwing te beperken) en geleidelijk uitgebreid.
Designed October 2011. Small communal athletics stadium with adjacent public sports hall and swimming pool, later converted to a pure football (soccer) ground, with (initially) all seats (except for VIP and press) below street level, in the dug-out bowl. Several expansions in later phases.

Fase 1 (zittribune + staanplaatsen) / phase 1 (seated stand + terraces)
Photobucket Photobucket
Fase 2 (7.850 zitjes) / phase 2 (7,850 seats)
Photobucket Photobucket
Fase 3 (10 extra rijen oost- en zuidtribune, 11.300 zitjes) / phase 3 (11,300 seats)
Photobucket Photobucket
Fase 4 (tien extra rijen oost, zuid en noord, 16.250 zitjes) / phase 4 (16,250 seats)
Photobucket
Fase 5 (22.023 zitjes) / phase 5 (22,023 seats)
Photobucket

In een volgende fase krijgt de "spoorwegtribune" (zuid) ook een nieuwe ring (nieuwe capaciteit 26.500 zitplaatsen) evenals de hoek tussen beide tribunes. De tribune aan de straatkant en de aansluitende hoek krijgen ook een tweede ring, maar minder hoger dan de andere. Ook de hoofdtribune wordt nog verbouwd.

In later phases all stands will get an extra tier as demonstrated in phase 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen