zondag 20 juli 2014

Nieuw stadion Aalst: studie site De Jonge

Een alternatief voor mijn eerder ontworpen stadion achter de Colruyt - niet iedereen in Aalst vindt deze plaats geschikt - is mogelijk te vinden op de terreinen van het bedrijf De Jonge aan de overzijde van de Brusselse Steenweg. Dit bedrijf zou zonevreemd liggen en op termijn moeten verhuizen. Pittig detail: ook de gronden achter de Colruyt zijn eigendom van De Jonge.
Deze site zou wel eens een verrassende uitweg uit de impasse kunnen bieden waarin Eendracht Aalst zich al jaren bevindt. De bedrijfsterreinen zijn echter niet groot genoeg voor een stadion. Indien voor de stedelijke werkhuizen een oplossing wordt gevonden kunnen deze gronden deels worden gebruikt. Dit scenario heb ik uitgewerkt in bovenstaande afbeelding (verdere afwerking is nodig). Een andere, meer ambitieuze mogelijkheid is de baanwinkels langs de Albrechtlaan in het stadionproject op te nemen, evenals kantoren. Deze zal ik binnenkort visualiseren.
Er bestaat al een masterplan om deze site een nieuw elan te geven, mits wat creativiteit kan men op deze site ook Eendracht Aalst een nieuwe thuis geven. De club kreeg onlangs nog een flinke klap te verwerken toen de stad besloot om terreinen op industriezone Erembodegem Zuid IV dan toch niet aan Eendracht en bouwpromotor Ghelamco te verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten