woensdag 11 juli 2012

Nieuw stadion Eendracht Aalst

Het stadsbestuur van Aalst kijkt uit naar mogelijke locaties voor een nieuw stadion voor voetbalclub Eendracht Aalst (Belgische tweede klasse). Het Pierre Cornelisstadion is quasi volledig ingesloten door wegen en bebouwing, bovendien is de staantribune versleten. Een mogelijk interessante locatie is een braakliggend gebied van bijna 6 hectare net ten zuiden van de Brusselsesteenweg en ten oosten van de spoorlijn en de Dender (rivier).

Hiervoor ontwierp ik een klein maar sfeervol stadion met bij benadering 10.700 plaatsen (waaronder circa 3.000 staanplaatsen waarvan zo'n 1.200 in het bezoekersvak, 400 business seats, 20 skyboxen en 40 rolstoelplaatsen). Aangezien het stadion zelf identiek is aan dit op de site De Jonge / Albrechtlaan kan je details over de capaciteit daar terugvinden.

Er zijn 600 parkeerplaatsen voorzien voor personenwagens en 10 voor autocars, toegankelijk via een nieuwe rotonde. De bezoekersparking bevindt zich aan de overzijde van de Dender en is via de geplande sluis in de rivier met het stadion verbonden. Deze parking is sowieso voorzien in het masterplan voor Aalst op de site van de vervallen fabrieken "Du Parc". Het aantal parkeerplaatsen kan eventueel op een gelijkaardige manier als ik op de site Albrechtlaan heb ontworpen, ondergronds worden uitgebreid.

De (in het masterplan) geplande fietsroute doorheen de site ontsluit het stadion voor de zwakke weggebruiker.

Om aan de mogelijke problematiek op het vlak van waterhuishouding op de site tegemoet te komen heb ik in bekkens en waterlopen voorzien.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten